Hanging baskets

Elk voorjaar en najaar zijn er workshops voor het vullen van een (eigen) hanging basket. In het voorjaar met een uitgebreid assortiment eenjarigen (zie onder) en in het najaar met verschillende soorten hangviolen (zie onder)! En als basis gebruik ik sphagnum mos, waardoor de basket een natuurlijke uitstraling krijgt.
We maken ieder seizoen fleurige baskets om een half jaar van te kunnen genieten!

Dit komende voorjaar zijn de data als volgt:

donderdag   9 mei om 19 uur   nog 1 plekje
vrijdag        10 mei om 15 uur   VOL!
zaterdag     11 mei om 10 uur   VOL!
zaterdag     11 mei om 15 uur    nog 5 plekjes
donderdag 16 mei om 19 uur    nog 5 plekjes
vrijdag        17 mei om 15 uur    VOL!
zaterdag     18 mei om 10 uur    nog 1 plekje
zaterdag     18 mei om 15 uur    nog 4 plekjes

Mocht je niet kunnen op een van deze data, neem dan even contact met mij op!

opbouw basket

de stappen van het vullen van de hanging basket in beeld

Eerst leg ik uit hoe de basket gevuld kan worden, daarna gaat iedereen een (eigen) basket vullen.

Er zijn ronde baskets met ketting voor een pergola of haak of op een standaard (ook aanwezig) en halve baskets voor een schutting of muur in verschillende maten. Je mag ook een eigen basket of ruif of noem maar op meenemen om te beplanten.

Er kan individueel of in groepjes (max. 9 personen) worden deelgenomen aan de workshop. Leuke activiteit met vriendinnen, (schoon-)zussen, (schoon-)moeders, (schoon-)dochters, kinderen, collega’s, buurvrouwen, enzovoort! En je maakt je tuin of straat fleuriger!

Een workshop begint om 10, 15 of 19 uur en duurt ongeveer 2 uur.

Aangezien de invulling van de baskets kan verschillen is er geen vaste prijs voor de workshop. Uit ervaring is gebleken dat dit tussen de 20 en 35 euro is. Dit is inclusief basket, mos, beplanting, koffie / thee en iets lekkers. Je kunt met de keuze van de beplanting de hoogte van het bedrag zelf bepalen.

In het voorjaar vullen we de baskets met eenjarige planten die door Mylene van Kwekerij van de Ven in Oisterwijk gekweekt worden. Zij heeft een heel groot assortiment en veel kleuren! Voor mij de heerlijkste snoepwinkel die er bestaat! We werken met o.a. (van links naar rechts) petunia, alyssum, fuchsia, scaevola, (eronder) lobelia, verbena, bacopa, geranium, (en onderste rij) diascia, brachiscome, glechoma (een groene hangplant) en vlijtig liesje. En dan in meerdere kleuren.

collage-2015-03-26 2

In het najaar vullen we de baskets met verschillende soorten hangviolen. Die wordt ook door Mylene opgekweekt. Ook gebruiken we hedera, bolletjes en mos in de najaarsbaskets. Violen zijn winterhard en bloeien zonder vorst in de winter door en in het voorjaar gaan ze weer uitbundig bloeien. De bolletjes komen er dan vrolijk tussen te staan.
P1020384Een paar collages van voorjaar 2017

De collages van de workshops van voorjaar 2015!

Een aantal foto’s van de workshops van voorjaar 2012.

workshop 15 april 2012 (schoon)zussendag

workshop 21 april 2012

workshop 12 mei 2012

workshop 25 mei 2012, prachtig weer en mooie baskets!

workshop 26 mei 2012

workshop 10 juni 2012